Syarikat awam di Bursa Malaysia yang berstatus PN17 atau GN3 merupakan syarikat yang bermasalah dan petunjuk yang paling penting adalah syarikat tersebut sedang mengalami kerugian yang teruk Syarikat yang tersenarai dalam kategori bermasalah ini biasanya harga saham mereka akan merudum maka berhati-hati

Syarikat awam di Bursa Malaysia yang berstatus PN17 atau GN3 merupakan syarikat yang bermasalah dan petunjuk yang paling penting adalah syarikat tersebut sedang mengalami kerugian yang teruk

Syarikat yang tersenarai dalam kategori bermasalah ini biasanya harga saham mereka akan merudum maka berhati-hati . sekiranya anda masih memegang saham syarikat tersebut dan tidak sempat menjual, maka duit anda akan hilang begitu sahaja.

We Will Write a Custom Essay Specifically
For You For Only $13.90/page!


order now

Antara contoh syarikat terdekat ialah TH Heavy Engineering Bhd , syarikat dimana Tabung Haji adalah pemilik majoritinya.Oleh itu, berhati-hatilah dalam memilih syarikat bagi mengelakkan mengalami kerugian yang teruk.

Kesimpulannya ,seorang pelabur yang rasional haruslah bijak dalam mencari syarikat yang mempunyai asas perniagaan yang baik agar tidak rugi di masa hadapan. Malangnya ramai yang lebih cenderung mendengar khabar angina dan membeli saham syarikat yang mempunyai asas yang kurang baik dan bersikap spekulatif.